Loše izdanje Sarajeva u Gabeli: Hajdarević i čudesni Kozić za pobjedu GOŠK-a!
Bordo tim je odigrao veoma blijedu partiju i prekinuo je veliki niz od 13 utakmica bez poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine koji ih je izdvojio na prvom mjestu

Drugi poraz Bordo tima u sezoni

Loše izdanje Sarajeva u Gabeli: Hajdarević i čudesni Kozić za pobjedu GOŠK-a!

M. Šljivak

Sarajevo je u 15. kolu Premijer lige BiH gostovalo u Gabeli kod GOŠK-a, a na kraju je domaći tim upisao veliku pobjedu rezultatom 1:0.

GOŠK je ofanzivnim početkom pokušao iznenaditi goste sa Koševa, a u sedmoj minuti su lako mogli doći do gola. Hajdarević je prošao po desnoj strani, ubacio je za Kulovića, ali ovaj sa pet metara loptu šalje preko gola.

Domaći su u ovoj situaciji tražili i penal nad Hajdarevićem, ali se sudija Miloš Gigović nije oglasio, te je pustio prednost.

Sarajevo je postepeno preuzimalo kontrolu nad utakmicom, a prvu pravu šansu gosti prave u 20. minuti. Tatar se našao pred Kozićem, ali golman domaćeg tima dobro reaguje i spašava svoj gol.

Šest minuta kasnije Kozić je savladan, ali gola nije bilo. Ahmetović se majstorski oslobodio čuvara i šutirao je u bliži ugao, no njegov udarac zaustavlja prečka.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli previše, da bi u 37. minuti domaći stigli do vodstva. Veliki posao je po desnoj strani uradio Kulović. Ukrao je loptu Mujakiću, kratko je dodao loptu do Aletića, a ovaj ostavlja za Hajdarevića koji pogađa za prednost Gabeljana od 1:0.

Priliku za izjednačenje Sarajevo propušta u 41. minuti. Tatar se ponovo našao pred Kozićem, golman GOŠK-a je ponovo uspješniji i na odmor se otišlo vodstvom domaćih od 1:0.

GOŠK je u nastavku meča imao samo jedan cilj - odbraniti svoj gol, a u tome su bili itekako uspješni i tim Mate Neretljaka u većem dijelu drugog poluvremena nije gostima dopustilo apsolutno ništa.

Jalovi su bili napadi ekipe Husrefa Musemića, a tek u 76. minuti meča gosti su uspjeli da stvore kakvu-takvu šansu. Pidro je bio u dobroj poziciji, ali je loše šutirao.

Bunker GOŠK-a je dobro funkcionisao. Prolaza za igrače gostiju jednostavno nije bilo, ali su umalo u 87. minuti iskoristili grešku odbrane GOŠK-a, ali Rahmanović iz dobre pozicije šutira glavom.

U 90. minuti je ponovo Rahmanović u novoj šansi. Sjajno je šutirao glavom, ali je Kozić spektakularnom odbranom spasio svoj tim. Ostalo je 1:0 i GOŠK je stigao do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

GOŠK - Sarajevo 1:0 (Hajdarević 37')

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Raguž, Vego, Hajdarević, Kovačić.

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Halilović, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Atalanta u Gabeli hahaha
10 24
Edin Merlin
Nema veze momci,neka ovo bude opomena.. I dalje smo ispred smradova i dolaze nam naredno kolo !
20 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi