Leicester je zavijen u crno, navijači itekako dobro znaju što je Vichai Srivaddhanaprabha učinio za njih, ne samo za klub, nego i za grad

Prenosi Eurosport

Igrači Leicestera ne žele u Cardiff putovati avionom

Ovih dana u Leicesteru vlada velika tuga. Vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha je, kao što je već poznato, u subotu navečer s još četiri osobe smrtno stradao u helikopterskoj nesreći do koje je došlo blizu King Power stadiona, a vijest o ovoj tragediji u velikoj je mjeri potresla i same igrače.

Srivaddhanaprabha je bio omiljen među igračima, pa stoga i ne čude suze koje su, između ostalog, za njim ispred stadiona pustili golman Kasper Schmeichel i napadač Jamie Vardy, koji su ujedno bili i dio generacije koja je vodila Leicester do senzacionalnog osvajanja titule.

S obzirom da Leicesteru po rasporedu za vikend slijedi meč s Cardiffom, igrači su dobili mogućnost da odlučile hoće li ga odigrati u predviđenom terminu. Na kraju su se složili da će u čast svog preminulog predsjednika istračati na teren i dati sve od sebe, a kako prenosi Eurosport, na putovanje u Vels neće ići avionom već autobusom.

Prema navodima, ekipa je odluku donijela zbog činjenice da je prvi čovjek kluba stradao uslijed pada helikoptera.

Igrači će za vikend nositi crne trake oko ruke, a duel će početi minutom šutnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.