Sarajevo nakon dugo vremena vječiti derbi dočekuje sa liderske pozicije. Navijači se nadaju novoj pobjedi i ostanku na prvom mjestu

Bordo tim dočekuje ljutog rivala sa Grbavice

Lakše povrede Velkoskog i Pidre zabrinule Musemića, Crepulja propušta derbi?

Pred nogometašima Sarajeva u subotu je veliki vječiti derbi protiv FK Željezničar. Bordo tim je sasvim neočekivano kiksao u Gabeli, ali ostao na prvom mjestu. 

Nakon dugo vremena bordo momci najveći bh. derbi dočekuju sa liderske pozicije, a Husref Musemić ima briga pred meč protiv Plavi.

Naime, na povrede se žale kapiten Krste Velkoski i Selmir Pidro, dok će Crepulja morati na dodatne preglede.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, moram istaći da se Handžić oporavio i u punom je trenažnom procesu. Pidro i Velkoski su dobili blaže udarce protiv GOŠK-a, te  se nadamo da će to sanirati u naredna 24 sata. Crepulja se žali na bolove u koljenu, danas će biti urađena magnenta rezonanca i onda ćemo znati da li će stručni štab moći računati na njega u derbiju", istakli su sa Koševa.

Podsjetimo, derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu sa početkom u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.