Hrvatski mediji navode i to da Ajdin Hasić još odranije ima mnogo ponuda i da kao slobodan igrač može da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru (Foto: SportSport.ba)

Druga strana medalje

Šta je prava istina? Oglasio se i advokat mladog Ajdina Hasića

U hrvatskoj javnosti i dalje se priča o slučaju "Ajdin Hasić", odnosno kako je mladi bh. nogometaš preko noći napustio Dinamo i postao slobodan igrač.

Sedamnaestogodišnji Hasić je slovio za jednu od najvećih Dinamovih nada. Predviđalo se da će zagrebački klub samo na njegovoj prodaji u budućnosti zaraditi 10 do 15 miliona eura, ali na kraju Hasić je spletom čudnih okolnosti preko noći postao slobodan igrač.

Tačnije, Dinamu mu je želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine. Kako je Ajdin maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Takvu priču su barem plasirali mediji u Hrvatskoj, ističući da je Dinamo na najnaivniji način ostao bez zaloga za budućnost, no postoji i druga strana medalje. Otkrio ju je Hasićev advokat Davor Radić, prema čijim riječima porodica našeg nogometaša nije prevarila Dinamo.

"Moram naglasiti jednu stvar u pogledu slučaja Hasić, a to je da nije tačno, kako se to piše posljednjih sedmica u medijima, da je porodica Hasić prevarila GNK Dinamo. Jedina i prava istina jest da su Dinamo i porodica Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora. Ovo sve posebno iz razloga što svaki dan u medijima izlaze raznorazne netačne informacije koje pri tom stvaraju potpuno drugačiju sliku o porodici Hasić", kazao je ovaj splitski advokat za Dalmatinski portal.

Nije li Dinamo dao igraču na potpis novi ugovor?

"Uopće je bespredmetno o tome razgovarati jer su se u konkretnom slučaju stranke (GNK Dinamo i porodicalj Hasić) dogovorile o raskidu ugovora dok se nikada nisu dogovorile o nikakvom novom ugovoru. To u Dinamu jako dobro znaju jer ako se vratite u povijest onda ćete lako pronaći podatak da se Dinamo htio riješiti usluga ovog igrača smatrajući da nije dovoljno perspektivan. U pogledu tog novog ugovora koji se stalno spominje u zadnje vrijeme želim napomenuti da se stranke o njemu nisu nikada dogovorile već je obitelj Hasić ustrajala u odlasku iz kluba, a slijedom čega je onda zaključen i potpisan sporazumni raskid ugovora."

Je li Dinamo pokušao kontaktirati igrača ili njegovu obitelj?

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ma gledajte, u posljednjih sedmicu dana obitelj Hasić je od GNK Dinama zaprimila dva dopisa kojim se igrača upozorava na grubo kršenje klupskih pravila i ugovornih obveza. Prvi dopis je dopis sportskog direktora Vlaka koji navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor i klupska pravila jer da nije prisustvovao na treninzima 'dana 20. i 21.oktobra 2018.', a da bi potom nekoliko dana poslije toga obitelj Hasić dobila i dopis predsjednika uprave Kodžomana koji također navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor klupska pravila jer da nije bio na treninzima kluba 'dana 22., 24. i 25. oktobrag 2018. godine'. Pa sad mi recite molim vas kako igrač može prekršiti odredbe ugovora koji je prije toga sporazumno raskinut, a posebice kako može prekršiti pravila kluba u vidu njegovog nedolaska na treninge koji se još nisu niti održali?! Igrač Ajdin Hasić više nije igrač GNK Dinama i to je jedina i prava istina."

U međuvremenu pojavile su se informaciju kako borbu za Hasića, između ostalog, vode Red Bull Salzburg, Everton, pa i veliki Real Madrid. Gdje će na kraju završiti ovaj 'wunderkind', ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.