Rezervni igrači Slobode su bez većih problema na Adai savladali domaću Slogu u susretu starih prijatelja i rivala

Prijateljski meč

Sloboda u Tojšićima nadigrala domaću Slogu

Edmir Škorić

Sloboda je danas u Tojšićima u prijateljskom meču pobijedila domaću Slogu s 3:0.

U Slobodi imaju običaj da sredinom sedmice igraju kontrolne utakmice u kojima bi trener Zlatan Nalić testirao igrače koji dobijaju manje prostora za igru u prvenstvenim mečevima.

Tako je slučaj bio i danas, a tim iz Tuzle je na stadionu “Ada” u sklopu 40 godina prijateljstva između dva kluba došao do sigurnog trijumfa.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, ali u nastavku je Sloboda zabila tri pogotka. Prvi gol postigao je Andrej Todorović na asistenciju Semira Musića, da bi isti igrač bio strijelac i za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saša Maksimović je postigao treći pogodak, a Sloboda je mogla biti i uvjerljivija, no promašene su neke izgledne prilike.

Sve u svemu, teško je bilo očekivati da domaća Sloga parira Slobodi, čiji su igrači iz drugog plana pokazali da se na njih itekako treba obratiti pažnja i kada su mečevi u Premijer ligi BiH u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.