Velika pobjeda Sarajeva u derbiju, Sloboda izašla iz rezultatske krize, prvak pao u Ugljeviku
Sarajevo je pobjedom pobjeglo Željezničaru osam bodova, a Zrinjskom pet. Sloboda se pobjedom nad Krupom uključila u borbu za Evropu, dok je Zvijezda 09 nadigrala i aktuelnog prvaka.

Odigrano 16. kolo Premijer lige

Velika pobjeda Sarajeva u derbiju, Sloboda izašla iz rezultatske krize, prvak pao u Ugljeviku

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg je najviše profitiralo Sarajevo.

U najvećem bosanskohercegovačkom derbiju Sarajevo je nadigralo Željezničar (2:1), a s obzirom da je Zrinjski poražen na gostovanju kod Zvijezde 09, Bordo tim je povećao svoju prednost nad konkurentima za titulu.

Misimovićev motivacijski govor nije urodio plodom

Štrajk, kazne, suspenzije, utrčavanje navijača na teren kako bi se obračunali sa dojučerašnjim ljubimcima, uticali su na to da Plavi s Grbavice derbi dočekaju u očajnom raspoloženju. Nije pomogao ni motivacijski govor "gazde" kluba Senada Misimovića održan dan prije velikog derbija.

Obećao je predsjednik kluba i vanredne premije, no nelogičnim odlukama čelništva i suspenzijama "osakaćeni" Željezničar na Koševu nije mogao ništa više osim časno izgubiti (1:2). Sarajevo je pokazalo više, opravdalo je ulogu favorita, a iako se trener Plavih Milomir Odović na kraju meča pokušao "vaditi" slabim suđenjem, treba istaći da je sudijska četvorka predvođena najboljim bh. sudijom Irfanom Peljtom dobro odradila svoj posao.

Sarajevo je pobjedom pobjeglo Željezničaru osam bodova, a Zrinjskom pet i čini se da su Mersudin Ahmetović, koji je iako u poznim igračkmi godinama na derbiju pokazao da se radi o najboljem bh. napadaču, glavni favoriti za osvajanje naslova.

Velika pobjeda Slobode, Zvijezda 09 nezaustavljiva

Do veoma bitne pobjede u 16. kolu stigla je i Sloboda. Izabranici Zlatana Nalića su nakon serije od pet utakmica bez pobjede, na gostujućem terenu savladali Krupu, te su se ponovo potpuno uključili u borbu za 4. mjesto koje na kraju može značiti i izlazak u Evropu.

"Trica" Nalićevih izabrnika dobija na težini kada se zna da su do iste stigli sa igračem manje, a novi poraz zakovao je Krupu na dno tabele i sve je izglednije da će ova ekipa do kraja voditi grčevitu borbu za ostanak u eliti.

Sa sjajnim igrama nastavili su fudbaleri Zvijezde 09. Do prije samo nekoliko sedmica bili su otpisani, no dolazak Darka Nestorovića na mjesto šefa stručnog štaba pokazao se kao najbolji potez gazde kluba Borisa Stanišića. Nakon što su u prethodna tri kola na koljena bacili Slobodu, GOŠK i Željezničar, u subotu su pred svojim navijačima savladali i aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjski.

Čelik se vratio na pobjednički kolosijek, Široki nije opravdao ulogu favorita, Tuzla Cityju derbi začelja

Seriju od tri meča bez pobjede prekinuli su fudbaleri Čelika. U za njih veoma važnom meču na Bilinom polju su sasvim zasluženo savladali Radnik s minimalnih 1:0. Pobjedom su se Zeničani učvrstili u sredini tabele, a uz par dobrih rezultata mogli bi se uključiti i u borbu za evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Širokom Brijegu domaća ekipa nije uspjela opravdati ulogu favorita u duelu protiv Mladosti. Na kraju je meč završen podjelom bodova, a gosti iz Doboja kod Kaknja svakako da konačnim ishodom mogu biti zadovoljniji.

Derbi donjeg dijela tabele odigran je na Tušnju gdje je Tuzla City dočekao GOŠK. U rezultatski zanimljivom meču do velika tri boda stigla je ekipa iz Tuzle (2:1), koja je na taj način ostala iznad zone za ispadanje u kojoj su Krupa i GOŠK.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi