Japanac nakon najtežeg poraza u karijeri

Nishikori: Ne znam šta mi je bilo, nisam mogao lopticu da pogodim

Japanski teniser Kei Nishikori je danas doživio vjerovatno najteži poraz u svojoj karijeri, barem rezultatski.

U duelu 2. kola grupe B Zavšnog turnira u Londonu, Nishikori je izgubio od Kevina Andersona sa 6:0, 6:1, a prvi i jedini gem je osvojio u šestom gemu drugog seta kada je smanjio na 5:1.

"Ne znam šta mi je bilo danas. Izgubio sam drugi gem i tada sam izgubio ritam. Jednostavno, nisam mogao lopticu da pogodim", rekao je Nishikori, te dodao:

"Danas je jednostavno bio užasan meč za mene i morat ću pokušati da se poboljšam. Nije ovo bio moj dan, a i Kevin je odigrao fantastično uz to sve".

Zanimljivo, Nishikori je prije samo dva dana savladao Federera pa je njegov današnji poraz došao kao još veći šok poslije toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.