Federer u polufinalu Šangaja

Švicarac u dva seta riješio Nishikorija

Federer u polufinalu Šangaja

Trenutno drugi teniser svijeta Roger Federer je danas savladao Keija Nishikorija sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6. Na taj način je Švicarac došao do plasmana u polufinale Mastersa u Šangaju.

Raspoloženi Federer je meč otvorio brejkom koji je i potvrdio, a drugi put je uspio oduzeti servis Japancu u petom gemu kada je poveo sa 4:1. Nishikori je već u sljedećem gemu uzvratio brejkom, ali do kraja nije uspio ozbiljnije ugroziti Federerov servis. Švicarac je tako u desetom gemu lagano odservirao za 6:4 i vodstvo u setovima od 1:0.

Federer je i drugi set otvorio brejkom, ali je Nishikori u šestom gemu uspio uzvratiti i poravnati na 3:3. Bila su oba tenisera dosta sigurna na svoj servis u nastavku meča, pa je drugi set otišao u tiebreak. Nishiori je dobro otvorio tiebreak, ali je Federer onda dva puta zaredom uspio poentirati na servis protivnika, a potom i iskoristiti prvu meč loptu i riješiti tiebreak u svoju korist 7:4, pa samim time i slaviti pobjedu i plasman u polufinale turnira.

U polufinalu će se Federer sastati sa Bornom Ćorićem koji je nešto ranije savladao Ebdena. Njihov duel je zakazan za sutra u 14:00 sati po našem vremenu.

Top Komentari

Mr.Balboa
Federer je igrao bolje danas,ali nije to jos onaj fedex iz prosle god,tako da nisam bas siguran dali moze odbraniti titulu,osim da mozda malo podbace I protivnici u naredna dva meca!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi