Junak u pobjedi nad Željezničarom

Starčević: Taj 'mali' Nukić je otkrovljenje lige, biser...

Pobjeda nad Željezničarom je za Tuzla City bila vjerovatno i najveća u dosadašnjoj klupskoj historiji. Premijerligaš iz Siminog iz Hana, mjestašca udaljenog svega tri kilometra od Tuzle, iznenađujuće je slavio na Grbavici rezultatom 3:2 i tako uvezao treću utakmicu bez poraza u Premijer ligi BiH.

Igrači Tuzla Cityja su nedjeljnim trijumfom u Sarajevu potvrdili uzlaznu putanju svoje forme, te barem privremeno izašli iz opasne zone, što veseli i šefa struke Slobodana Starčevića koji je istakao da je i samopouzdanje u timu znatno veće pred preostale dvije utakmice do kraja polusezone.

"Kada ostvarite pobjedu protiv jednog Željezničara ne možete da budete nezadovoljni, ali nema mjesta za euforiju nikakvu. Mi smo i dalje u opasnoj zoni, kao i većina klubova iz sredine tabele, jer je razlika svega u nekoliko bodova. No, svakako da nam je ovaj trijumf u Sarajevu donio jedan mir prije reprezentativne pauze i dodatno samopouzdanje", govori trener Tuzla Cityja za SportSport.ba.

Pokazali su Tuzlaci da imaju veći potencijal od prikazanog u dosadašnjem dijelu sezone.

"Kada se invidualni kvalitet stavi u funkciju tima, onda se ovakvo nešto može očekivati. Dolaskom Ubiparipa dobili smo jednu veću koheziju u timu. On je pokazao zašto je pojačanje i uz to što redovno zabija, također i asistira, a moram istaći i da me raduje Crnkić. Njemu je trebalo vrijeme da dođe na neki svoj nivo, bit će sigurno to bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo, a i Stojčev polako izlazi iz monotonije. U narednom periodu ćemo davati prostor i mlađim igračima, cilj nam je da nekoliko njih afirmišemo."

No, jedan igrač ga je posebno impresionirao. U pitanju je 20-godišnji Ajdin Nukić koji je u Tuzla City stigao ljetos kao anonimus, a za Starčevića je sada - otkrovljenje lige.

"Taj 'mali' Nukić je došao u klub ljetos na mala vrata. Malo ko je vjerovao u njega, ali, evo, svojim igrama je pokazao zašto na njega svi moramo gledati kao jednog bisera bh. nogometa. Otkrovljenje lige, definitivno. Osim što je protiv Želje zabio pobjedonosni gol, na njemu je i napravljen penal."

Na kraju polusezone će biti i određenih promjena u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stalno pravimo analize. Bit će sigurno nekih promjena, pokušat ćemo osvježiti kadar kako bismo što kvalitetniji ušli u tešku borbu za opstanak. Ako ne dovedemo maksimalno kvalitetnog igraču koji može odgovoriti zahtjevima Premijer lige, onda ćemo tražiti one koji su se već pokazali na nivou Prve lige FBiH i RS", istakao je Starčević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.