Kostić: Željo je uvijek motiv, šteta što se onda ne dogovorismo, sitnice su nas dijelile...
Kostić je iz penala doveo Tuzlu u vodstvo na Grbavici, Željo preokrenuo do poluvremena, no u nastavku je gost iz Simin Hana ostvario historijsku pobjedu

"Pobjedu na Grbavici posvećujemo predsjedniku Husiću"

Kostić: Željo je uvijek motiv, šteta što se onda ne dogovorismo, sitnice su nas dijelile...

E. Škorić, foto: T. Hebib

Male su se šanse davale Tuza Cityju pred gostovanje na Grbavici, ali izabranici Slobodana Starčevića su pokazali da itekako imaju kvalitet i da ih se treba uzimati za ozbiljno bez obzira protiv koga i gdje igraju.

Ivan Kostić je u 20. minuit iz penala pogodio za vodstvo Cityja, ali je Željo već do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist (2:1) i činilo se da će domaćin u nastavku samo da ovjeri pobjedu i da stane u kraj rezultatskoj krizi koja se na Grbavici ne pamti.

Ali nogomet je čudna stvar, prepuna iznenađenja, dramatike, preokreta... I umjesto da Grbavica proslavi pobjedu, prazan jug je skandirao "uprava napolje", a Ubiparip i Nukić golovima u 58. i 71. minuti obezbijedili Tuzli možda i najveću pobjedu u njenoj historiji.

Donedavni prvoligaš iz Simin Hana pokazao je da je zreo za igranje u Premijer ligi i ne samo to, pokazao je da može da bude ravnopravan rival najvećim bh. klubovima, uostalom i da ih pobijedi, pa eto i na gostujućem terenu.

"Kao što sam i sinoć poslije utakmice rekao, ova pobjeda nam jako znači u borbi za opstanak, ali također mislim da ova ekipa zaslužuje bolji plasman od trenutne pozicije. Bilo je slavlja, ipak je ovo mali klub i ne dešava se često da pobijedite Željezničar na Grbavici, a to rijetko uspiju i mnogo veće ekipe", kazao je kapiten Tuzle Kostić u razgovoru za SportSport.ba, pa je dodao:

"Došli smo rasterećeni u Sarajevo, imali smo za cilj da se nadigravamo sa Željezničarom. I ta rezultatska kriza Željezničara išla nam je u prilog, pa smo to iskoristili na pravi način".

Je li bilo dodatnog motiva?

"Kada igrate na Grbavici protiv Želje uvijek postoji dodatan motiv, jer sam ambijent te tjera da das više nego što možeš. Drago mi je što je taj motiv i za mene i za saigače na kraju bio dovoljan da, uz naš kvalitet naravno, upišemo bitnu pobjedu".

Svojevremeno je Kostić bio blizu Željezničara i nije tajna da ga i danas navijači Plavih očekuju u Dolini ćupova...

"Ugovorom sam vezan za Tuzla City i sada ne mogu da razmišljam o drugim klubovima. Ostaje žal što se onda nismo uspjeli dogovoriti oko mog dolaska. Sitnice su nas tada dijelile...".

Koliko ove sezone može Tuzla City, jesu li sada ambicije još veće nakon te velike pobjede nad Željom?

"Nisu se ambicije puno promijenile nakon ove pobjede. U ovoj sezoni nama je cilj da ostanemo u ligi, ali da probamo koliko god je to moguće da se približimo vrhu i naravno da ćemo da koristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Imamo dobar tim, nema potrebe da ne razmišljamo pozitivno prema naprijed".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kome posvećuješ pobjedu?

"Pobjeda je posvećena našem predsjedniku Azmiru Husiću koji je trenutno u Americi i svi znamo koliko mu ovo znači", zaključio je Kostić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Pa šta kukaš, ko da si Real Madrid propustio. Vidiš da će se ovi raspasti u proste faktore, bolje ti je tamo gdje si sad. Ti si imao sreće prijatelju.
30 34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti