Zaboravljeni OFK Beograd zabio deset golova

Sjećate li se Romantičara sa Karaburme? Danas se opet priča o njima

Dugi niz godina je OFK Beograd igrao važnu ulogu u srbijanskom fudbalu, ali za ovaj klub osnovan daleke 1911. godine se itekako znalo i u bivšoj Jugoslaviji.

Posljednjih godina popularni Romantičari sa Karaburme igraju u nižim ligama Srbije, a danas se nakon dugo vremena ponovo čulo za njih.

Razlog je nesvakidašnja pobjeda rezultatom 10:0 protiv ekipe Stepojevca u okviru 14. kola Srpske lige Beograd.

OFK Beograd u svojoj historiji dužoj od sto godina imao nekoliko ubjedljivih pobjeda, ali nikada nikome nije postigao baš deset golova.

Bez obzira na visok trijumf, OFK Beograd je daleko od vrha tabele jer za prvoplasiranom Kolubarom zaostaje velikih 15 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.