Na adresu OFK Beograd stigla krivična prijava

Sumnja se u regularnost mečeva

Na adresu OFK Beograd stigla krivična prijava

D. Vejo

FS Srbije podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu u vezi predmeta OFK Beograd. Tačnije postoji osnovana sumnja da su mečevi OFK Beograd sa Spartakom u ligi i Donjim Sremom u Kupu namješteni.

Ovo danas prenose srbijanski mediji. Prikupljeni su osnovni podaci od strane nadležnih organa UEFA da su ova dva meča namještena. Ali se i dalje vodi opsežna istraga kako bi se potvrdili podaci te krivci priveli pravdi.

Ukoliko se ispostavi da je ova informacija tačna, velika kazna čeka tim sa Karaburme koji ove sezone i ne bilježi tako loše rezultate u ligi. Nekoliko čelnika kluba saslušano je tokom prethodnih dana kako bi se utvrdilo o čemu je zapravo riječ.

A ko je to dobio krivičnu prijavu navodi se u saopštenju FSS-a. 

"Želimo istaći to da dok se slučaj ne privede kraju, FSS neće komentarisati čitav slučaj niti će izlaziti u javnost sa bilo kakvim informacijama u vezi istog. Formirat će se komitet koji će na temelju odluka, sankcionisati odgovorne za počinjeno krivićno djelo, ukoliko se utvrdi da su informacije tačne", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi