Mourinho dovodi Pellegrinija?

Unitedovi predstavnici u šopingu: Pošto vam je ovaj... 27? Nema problema!

Edmir Škorić

Manchester United planira da kupi centralnog veznog nogometaša Lorenza Pellegrinija i napravljen je prvi korak.

Kako pišu mediji u Italiji, predstavnici Manchester Uniteda sastali su se s Pellegrinijevim agentom u Londonu, kako bi obavili prvu fazu razgovora.

Njima je rečeno da Pellegrini ima otkupnu klauzulu od 27 miliona funti, a to je cifra koju u Unitedu zaista mogu sebi da priušte i navodno su odmah poručili da će kupiti Pellegrinija.

Italijanski reprezentativac je i ranije bio na meti Mourinhovog Uniteda, a 22-godišnjak bi, ako ne u januaru, vjerovatno na kraju sezone trebao da pređe na Old Trafford.

U tekućoj sezoni je u dresu Rome odigrao ukupno 13 mečeva i postigao dva gola, od čega jedan gol u Ligi prvaka, a jedan u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.