(Foto: EPA) Mesut Ozil je za tri godine u Realu skupio 159 nastupa za ovaj klub u svim takmičenjima. U dresu Kraljeva je postigao 27 golova i upisao 81 asistenciju.

Nijemac pet godina kasnije otvorio dušu

Ozil: Zašto sam otišao iz Reala? Zbog trenera

Mesut Ozil već pet godina brani boje Arsenala, kluba u koji je stigao iz Real Madrida. Ozil je sa dosta uspjeha nosio dres Kraljeva tri godine, a onda je 2013. odlučio otići, ali je i klub odlučio da im više nije potreban.

Za Arsenal je od te 2013. godine odigrao 208 utakmica, postigao 41 gol i upisao 72 asistencije, a sada je odlučio i otkriti zašto je napustio Real i odlučio preći baš u redove londonskog velikana.

"Bio u Real Madridu, ali sam kasnije shvatio da tadašnji trener Carlo Ancelotti nema povjerenja u mene. Ja sam igrač kojem je potrebno da se u njega vjeruje, a to sam osjetio u Arsenalu. Zato sam i odlučio preći u taj klub", istakao je Ozil u razgovoru za britanske medije.

Ozil nije krio da je bio razočaran odlukom Real Madrida da ga proda, ali čini se da je dolazak u Arsenal ipak bio prava stvar za njega s obzirom da je već godinama jedna od glavnih uzdanica Topnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.