Zlatan Ibrahimović je prvi put u Milan došao 2010. godine, a zadržao se sve do 2012. kada je otišao u Paris Saint-Germain (Foto: EPA)

Za šest mjeseci...

Gazzetta otkrila Ibrahimovićev 'honorar' u Milanu

Zlatan Ibrahimović se, barem ako je vjerovati italijanskih medijima, vraća u Milan!

Rossoneri svim silama žele dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka i hitno traže jaku alternativu Higuainu i Cutroneu, a odluka je pala na Ibrahimovića koji je pokazao u MLS-u da ni sa 37 godina nije za staro gvožđe.

Sportski direktor Milana Leonardo i Mino Raiola pregovore su počeli prije nekoliko dana, a Ibrahimovićev povratak na San Siro je, kako pišu italijanski mediji, sada samo tek formalnost. Gazzetta je također otkrila da će Šveđanin za šest mjeseci dobiti honorar od dva miliona eura, a u ugovoru će biti i opcija produženja na još jednu sezonu ukoliko obje strane budu za to.

Ibrahimović je u nekoliko navrata isticao kako on i porodica Milano smatraju drugim domom, a ukoliko se transfer realizuje, to će ujedno biti i njegov povratak na San Siro nakon punih šest godina.

Ibrakadabra je u Milan došao 2010. godine, a zadržao se sve do 2012. kada je otišao u PSG. Odigrao je 85 utakmica zabivši 56 golova i podijelio 24 asistencije. Osvojio je s njima naslov prvaka Italije i talijanski superkup...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.