Obje ekipe su igrale vrlo dobro u dosadašnjem dijelu sezone, a večeras je neko morao da upiše drugi poraz u ACB ligi.

Visoka pobjeda Katalonaca

Barcelona u košarkaškom El Clasicu razbila Real Madrid

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u El Clasicu Real Madrid na domaćem parketu sa 86:69 u okviru 10. kola ACB lige.

Iako je ovaj susret bio većinom izjednačen tokom tri dionice, ipak je domaća ekipa napravila sjajnu seriju u četvrtoj četvrtini koju je dobila sa 23:10 te je to i presudilo u ovom susretu.

Katalonce je do pobjede vodio Kyle Kuric sa 16 poena, dok su Chris Singleton i Adam Hanga dodali po 12. U redovima Real Madrida najefikasniji je bio Jaycee Carroll sa 12 poena, a Facu Campazzo i Jeffery Taylor su dodali po 10.

Barcelona sada ima omjer 9-1 nakon deset odigranih kola, dok je Real ostao na osam pobjeda, a ovo mu je bio drugi poraz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.