Barca pobijedila Armani
Thomas Heuertel predvodio je Barcu do sigurnog trijumfa protiv ove sezone odlične milanske Olimpie

Svetislav Pešić nadmudrio Pianinghiannija

Barca pobijedila Armani

Košarkaši Barcelona Lasse večeras su u svojoj dvorani nadigrali milanski Armani (Olimpiu) rezultatom 90:80 a košarkaši Svetislava Pešića slavili su dosta lakše od očekivanog ušavši u zadnju četvrtinu s 20 razlike.

Prva četvrtina nije dala naslutiti da će domaći košarkaši ovako lako razbiti Milaneze kojiigraju zasada možda i svoju nabolju sezonu u najjačem europskom klupskom takmičenju. U izrazito efikasnoj košarci gosti su dobili prvu četvrtinu a onda potpuno nestali s parketa.

O tome najbolje svjedoči podatak da su razbijeni u iduće dvije četvrtine i da su u zadnji period ušli s ogromnih 20 koševa deficita za Barcom koje su uspjeli ublažiti u posljednjih 10 minuta pa je na kraju poraz koji je mirisao na katastrofu završio podnošljivo za Milano.

Thomas Heuertel predvodio je Barcu s 20 koševa i 6 asistencija dok je Kyle Kuric dodao 15 poena. Hrvatski centar Ante Tomić ubacio je 12 koševa za Katalonce. Kod gostiju najraspoloženiji za igru bio je Mike James sa 19 koševa za koje je uspio potrošiti 20 lopti, a njegov sunardonjak Brooks dodao je 17 uz 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti