Zagrepćani su u grupi sa Fenerom, Anderlechtom i Spartak Trnavom osvojili prvo mjesto.

Modrima neće biti nimalo lako

Koga Dinamo može izvući u šesnaestini finala? Tri ekipe su posebno atraktivne

Fudbaleri Dinamo Zagreba ovjerili su sinoć prvo mjesto u svojoj grupi Evropske lige i na taj način su osigurali prednost revanša na domaćem terenu pred susrete knock-out faze takmičenja. 

Ipak, kada pogledamo koga sve mogu izvući u šesnaestini finala, jasno je da im to prvo mjesto nije baš toliko pomoglo jer ima dosta evropskih velikana i vrlo opasnih ekipa koje bi grupnu fazu trebale završiti na poziciji broj dva.

Kako sada stvari stoje, potencijalni rivali Dinama u šesnaestini finala su: Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Milan, Villarreal, Lazio, Sarpsborg, Astana, BATE i Sevilla. Treba reći i to da Dinamo može igrati protiv jedne od četiri najlošije trećeplasirane ekipe grupne faze Lige šampiona koje će na proljeće također igrati Evropsku ligu, a za sada su to Šahtar, Galatasaray, Benfica i Viktorija Plzen.

Naravno, čim se pročita spisak, jasno je da su za publiku najprimamljiviji protivnici Milan, Lazio i Sevilla, ali svakako da ni ostale ekipe nisu za podcijeniti tako da Dinamu sigurno neće biti lako.

Prvi susreti šesnaestine finala Evropske lige igraju se 14. februara, a revanši su na rasporedu sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.