Tim sa Grbavice iz kola u kolo pruža razočaravajuće rezultate i odavno je već očito da Želju potresa velika kriza

Derbi 19. kola Premijer lige

Peti poraz Želje u nizu: Široki slavio na Grbavici!

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Široki je u 19. kolu Premijer lige BiH savladao Željezničar na Grbavici rezultatom 2:3.

Gosti su već iz prvog napada poveli. Odličnu akciju su odigrali, a na pravom mjestu je Mateo Marić koji pogađa za 0:1.

Nakon primljenog gola Željo je krenuo ofanzivnije, a u jeku napada domaćih Široki stvara još jednu dobru šansu, ali udarac Eliomara odlično brani Kjosevski.

U 18. minuti domaći stižu do vodstva. Golman Širokog Bilobrk ispušta loptu nakon jednog ubačaja, ona dolazi do Hajdarevića, a mladi veznjak Plavih pogađa za 1:1.

Samo deset minuta trajala je radost domaćih jer je Široki u 28. minuti ponovo došao do prednosti. Fantastičnu kontru su odigrali gosti, Franjić je uposlio Begonju koji pogađa za 1:2.

Do kraja prvog poluvremena Široki je mogao zabiti barem još jedan gol. Imali su gosti nekoliko opasnih napada, Franjić je po lijevoj strani pravio velike probleme domaćim, ali završnice nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 1:2.

Željo je dobro otvorio drugo poluvrijeme i u 49. minuti stiže do poravnanja. Ramović je iskoristio veliku grešku Perkovića, uposlio je Jazvića koji pogađa za 2:2.

Pokušali su domaći potom da dođu i do trećeg gola. Napali su Široki koji međutim u 66. minuti pravi odličan napad, ali je Kjosevski sjajnim odbranama spriječio Ćorluku i Begonju da postignu golove.

Zatim je za Želju zicer promaši Krpić, da bi na drugoj strani u 78. minuti uzvratio Bagarić koji prebacuje kompletan gol.

Ipak, u 86. minuti Široki dolazi do trijumfa. Dosuđen je sumnjiv penal nakon duela Kjosevskog i Bagarića, a Eliomar je pogodio za pobjedu gostiju sa Pecare od 2:3.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Željezničar - Široki 2:3 (Hajdarević 18', Jazvić 49' / Marić 2', Begonja 28', Eliomar 86'p)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Pavić, Krpić, Ramović, Zilić, Šabanadžović, Veselinović, Hajdarević, Osmanković, Rodin, Jazvić.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Franjić, Eliomar, Marić, Ćorluka, Kovačić, Begonja, Perković, Bagarić, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.