Oglasio se predsjednik Rome

Di Francesco ostaje na klupi Rome: "On nije odgovoran za loše rezultate"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na domaćem terenu remizirali protiv Intera (2:2) u derbiju 14. kola italijanske Serije A.

Vučica se već nekoliko sedmica nalazi u rezultatskoj krizi, a sinoć su uspjeli u finišu meča nekako izbjeći poraz. Navijači rimskog kluba nisu zadovoljni igrama ove ekipe, a u medijima se već neko vrijeme špekuliše da će Eusebio Di Francesco dobiti otkaz, te da će novi trener Rome biti Antonio Conte.

Nakon sinoćnje utakmice u javnosti se oglasio prvi čovjek Rome, James Pallotta, koji je poručio da klub uopšte ne razmišlja o tome da Di Francescu uruči otkaz. On je dodao da Di Francesco ima veliku podršku kluba i da on nije kriv za loše rezultate.

"Di Francescova pozicija je sigurna. On nije odgovoran za rezultate u ovoj sezoni. Sve ovisi od toga kako se igrači ponašaju na terenu i pružaju li maksimum svojih mogućnosti. Di Francesco svoj posao radi dobro, ali on ne igra umjesto njih na terenu", rekao je Pallotta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.