Roma i Inter u vrlo dobrom meču podijelili bodove na Olimpicu
Iako nijedan tim nije upisao poraz, ne možemo reći da mogu, obzirom na situaciju na tabeli, biti zadovoljni ni remijem. Interu je Juve pobjegao na 11 bodova, a Roma gubi priključak za vrhom.

Džeko zbog povrede propustio susret

Roma i Inter u vrlo dobrom meču podijelili bodove na Olimpicu

Roma i Inter su večeras na Olimpicu u Rimu podijelili bodove odigravši 2:2 u susretu 14. kola italijanske Serije A. 

Bio je ovo vrlo dobar meč u kojem smo vidjeli četiri gola i još mnogo zanimljivog fudbala.

Uzbuđenja su počela već u 11. minuti kada je Keita Balde pokušao ugroziti gol domaćih, ali Olsen je odbranio njegov šut. Samo devet minuta kasnije pokušao je i Perišić, ali preko gola.

Kasnije je prijetila i Roma i to prvo u 25. minuti preko Zaniola koji šutira pored gola, a dvije minute kasnije i preko Florenzija koji iz stopostotne prilike pogađa stativu.

Kazna za ta dva promašaja je stigla u 37. minuti kada je D'Ambrosio ubacio, a Keita Balde pogodio za vodstvo svog tima. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Već na samom početku nastavka, tačnije u 51. minuti, Cengiz Under je ispalio pravi projektil sa 20-ak metara i pogodio lijevi ugao gola na kojem stoji Handanović za 1:1. Radost domaćih ipak nije trajala toliko dugo obzirom da je Mauro Icardi već 15 minuta kasnije pogodio za novo vodstvo Intera.

Samo osam minuta kasnije postavljen je i konačan rezultat susreta i to golom Kolarova sa bijele tačke.

Treba reći i to da na ovom susretu ponovo nije igrao kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji još uvijek ima problema sa povredom i sigurno da je mnogo nedostajao svom timu.

Roma je nakon ovog meča skočila na 7. poziciju sa 20 bodova, dok je Inter ostao drugi sa devet bodova više od današnjeg rivala, ali i 11 manje od lidera Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
Ma ljudi moji Džekson je za Romu važniji od Palote. Bez njega nemogu da dobiju utakmice i tek sad vide, koliko im on znači.
18 3
mer12
Romu su sudje do sada ostetile za 9 bodova najmanje...guraju propali Milan koji nije sposoban ni Ligu Evrope da igra a kamoli LS,
16 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi