Neće se previše nasekirati

Simbolična kazna za Jugena Kloppa

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp danas je doznao svoju kaznu za neprimjereno slavlje pobjedničkog gola u derbiju sa Evertonom.

Njegov tim je u šestoj minuti nadoknade došao do pobjede 1:0 zahvaljujući, malo je reći, čudnom golu Divocka Origija, nakon kojeg je njemački trener u naletu emocija utrčao u teren i slavio sa golmanom Alissonom.

FA je pokrenuo istragu protiv Kloppa i ustanovljeno je da menadžer Liverpoola nije smio slaviti gol na taj način, pa je na kraju kažnjen sa 8.000 funti.

Za Kloppa, koji je jedan od najbolje plaćenih trenera u Engleskoj, ta kazna je simbolična i vjerovatno se zbog nje neće previše nasekirati.

Jurgen Klopp ima pravo da se žali, ali već je ranije izjavio da će prihvatiti bilo kakvu kaznu koju mu odredi Fudbalski savez Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.