Nurkić je protiv Minnesote u pobjedi Portlanda ostvario double-double učinak i bez sumnje je bio najbolji igrač domaće ekipe

Briljirao je protekle večeri

Nurkić razbio Minnesotu, pa poručio: "Oj jarane, jarane, jarani smo mi..."

Edmir Škorić

U noći sa subote na nedjelju odigran je veliki broj mečeva u NBA ligi, a nama je naravno fokus bio na Portland našeg Jusufa Nurkića.

Trail Blazersi su u Moda Centru sa 113:105 savladali Minnesotu Timberwolvese, pa su tako došli do druge uzastopne i ukupno 11. pobjede, dok je gostujuća ekipa na omjeru 13-13.

Domaćin je prvu dionicu dobio sa 30:25, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 53:51.

I tijekom trećeg perioda je Portland vodiol, da bi u jednom trenutku u završnici treće četvrtine Minnesota povela sa 80:79 poslije dugo vremena.

U jednom trenutku su gosti u zadnjoj četvrtini vodili i šest razlike, no na vrijeme se Portland budi, pravi preokret i na kraju ostvarauje pobjedu.

Jusuf Nurkić je ubacio 22 poena uz 11 skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i četiri blokade, a iz igre je gađao 7/10. Doduše, imao je i najviše izgubljenih lopti kod Portlanda, čak šest, ali ne možemo da ne pohvalimo ovu njegovu fantastičnu partiju.

Osim Nurkića, zapažen je bio i Damian Lillard sa 28 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je CJ McCollum ubacio 19 poena. Na drugoj strani je Andrew Wiggins ubacio 20 poena, Towns 19 uz 10 skokova, Derrick Rose 18...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.