Nurkić ubacio devet poena, Portland razbio Sunse nakon 12 minuta
Centar iz Bosne i Hercegovine imao je jednu od slabijih noći kada je u pitanju napadački učinak, ali je pokazao da je ipak defanzivno među najboljim u ligi (Foto: EPA)

NBA liga

Nurkić ubacio devet poena, Portland razbio Sunse nakon 12 minuta

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su Phoenix Sunse 108:86 uz solidan učinak bh. centra Jusufa Nurkića.

Iako su Trail Blazersi u meč ušli bez CJ McColluma, najslabije ekipe u ligi riješili su se već nakon prve dionice koju su dobili sa čak 25 poena razlike, 34:9.

U ostatku meča domaći košarkaši su održavali prednost. Ekipa Igora Kokoškova je bila posve nemoćna i nije mogla napraviti ništa u ovom meču i Portland je stigao do 14. pobjede u sezoni.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 23 minute i napadački nije blistao. Pogodio je četiri od 12 šuteva i meč je završio sa devet poena. Ipak, defanzivno je bio ponovo jako dobar, a pored devet poena imao je 14 skokova.

Damian Lillard je sa 25 poena predvodio Trail Blazerse, a neočekivan učinak od 24 poena s klupe imao je Jake Layman.

Troy Daniels je sa druge strane ubacio 15 koševa, dok je Josh Jakcson dodao poen manje.

U ostalim utakmicama večeri Boston Celticsi su razbili New York Knickse 128:100, dok je Utah demolirala Houston Rocketse (118:91).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi