Jusufbegović se nada da će klub u zimskom prelaznom roku dovesti četiri do pet pojačanja u svim linijama.

Trener konjičkog Igmana za SportSport.ba

Nedim Jusufbegović: Zaslužili smo više u protekloj polusezoni

Ekipa konjičkog Igmana jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završila je na desetom mjestu. Konjičani su zasada samo pet bodova udaljeni od opasne zone a dojam je ostao da je ovaj tim mogao biti bolje plasiran na tabeli.

Sličnog dojma je i Nedim Jusufbegović trener Igmana koji je za SportSport.ba govorio o svojim dojmovima o netom završenoj polusezoni, o ambicijama tima u nastavku prvenstva te planira li Igman u zimskoj pauzi dovoditi pojačanja.

"Po onom što smo do sada prikazali na terenu smatram da smo zaslužili barem  još četiri boda"- govori Jusufbegović i nastavlja: "Orašje,  Metaleghe i Vitez su utakmice gdje smo zaslužili definitivno više, tako da se bodovno moralo bolje, s  tim da su u Vitezu bile nenormalne okolnosti za igru ali opet je ostao dojam da smo mogli. Loši smo bili protiv Veleža, Olimipka i Bratstva. Međutim, obzirom da smo ušli u sezonu s totalno novom ekipom i da je čak devet novih igrača u timu, od kojih njih pet nisu bili baš standardni u svojim klubovima i da je ljetos sve bilo prilično neizvjesno kako ćemo sve to izgurati i da smo u hodu rješavali mnoge stvari možda je ova pozicija i broj bodova ono što je naša realnost. Veliki napor je uradio predsjednik kluba gospodin Muratbegović sa svojim saradnicima da nam osiguraju uslove da normalno funkcioniramo i da se fokusiramo na teren. Ono što mogu reći je da je Igman definitvno stabilan ligaš po pitanju financija koje uredno izvršava prema radnoj zajednici i igračima! Ambicije u ovoj sezoni su da obezbjedimo opstanak i da budemo stabilan federalni ligaš te ćemo u tom kontekstu gledati da se pojačamo u igračkom kadru. Potrudit ćemo se da dovedemo još četiri- pet igrača u svim linijama. S pripremama planiramo krenuti polovinom januara i nadam se da ćemo do tada riješiti igračku "križaljku " i spremni dočekati početak prvenstva" - rekao je trener konjičkog Igmana Nedim Jusufbegović za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.