Savinović pred Velež: Možemo zaustaviti najbolji napad u ligi!
Može li Igman iznenaditi Velež i dodatno zakomplikovati situaciju u Prvoj ligi FBiH?

Igman dočekuje jesenjeg prvaka Prve lige FBiH

Savinović pred Velež: Možemo zaustaviti najbolji napad u ligi!

S. Mlaćo

Hercegovački derbi u okviru 15. kola Prve lige FBiH subotu u Konjicu igraju Igman i Velež. Gosti su lider na tabeli, te su već ranije osiguralI jesenju titulu, ali sigurno da se od ove polusezone žele oprostiti pobjedom. 

Na drugoj strani u Igmanu također imaju svoju računicu pred ovaj meč. Za SportSport.ba je pred subotnji govorio prvotimac Igmana i jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH Marko Savinović.

"Pred nama je veliki Derbi i očekujem pozitivan rezultat. Vjerujem mnogo u ovu ekipu, Velež jeste favorit na papiru, ali mi ćemo dati sve od sebe a im pokvarimo planove", ističe Savinović.

Velež je najefikasnija ekipa, ali svakako da će problem za Rođene biti neigranje prvog strijelca Nusmira Fajića.

"Velež ima najbolji napad u ligi, ali mi imamo jednu od najboljih obrana i potrudićemo se da naša mreža ostane netaknuta".

Igman se nakon 14. kola nalazi na osmom mjestu sa 19 osvojenih bodova.

"Zadovoljan sa našim igrama, ali mislim da ova ekipa može mnogo više, što želimo dokazati već i u subotu. Naš cilj je da iz utakmice u utakmicu pružamo što bolje partije. Rezultat tada sigurno neće izostati".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Taktika Nedima Jusufbegovića nezamislila je bez Savinovića koji je ove sezone na svakoj utakmici upisao 90 minuta, a postigao je i jedan pogodak. Ponuda priznaje ima, ali konačnu odluku o nastavku karijere nije donio.

"Ima ponuda, ali ne želim još da razmišljam o tome. Fokusiran sam samo na ovaj derbi. To je sada najvažnije", dodao je 27-goišnji defanzivac za SportSport.ba

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
CAST SPORTSKIM PRIJATELJIMA IZ KONJICA,ALI MI DOLAZIMO PO TRI BODA.HAJMO RODENI,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
15 2
bato
Bravo Savinovicu..veliki gospodin na terenu i van terena. Pokazao si da si veliki igrac i najbolji stoper lige a ovom izjavom pokazao si da si veliki gospodin
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije