(Foto: Screenshot) Elvir Koljić je danas postigao svoj deseti gol u elitnom rangu rumunskog fudbala

Rumunski šampionat, 19. kolo

Gol i povreda Elvira Koljića u pobjedi Craiove

Večeras su odigrane posljednje utakmice 19. kola rumunskog šampionata, a Craiova našeg Elvira Koljića je sa 3:1 na svom terenu savladala fenjeraša, ekipu Voluntarija.

Ipak, dobro je počelo za Voluntari pošto je Gadze u 11. minuti rutinski završio akciju svoje ekipe za 0:1.

Krenula je Craiova po izjednačenje i do istog došla u 26. minuti zahvaljujući Elviru Koljiću koji je sjajno skočio nakon ubacivanja iz ugla Meze i glavom matirao golmana gostiju za 1:1.

U finišu prvog dijela, Koljić se nažalost povrijedio, pa je morao napustiti teren. Nezgodno je stao bivši napadač Krupe, a umjesto njega je u igru ušao Rocha.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Craiova dobija penal, a Mitrita pogađa za prekoret i rezultat prvog dijela, 2:1.

U nastavku se gledala zanimljiva predstava, a mogao je i Voluntari do novog gola, ali Kabasele nije iskoristio sjajnu priliku u 75. minuti.

Na kraju je, u 91. minuti, Rocha postavio konačnih 3:1.

Craiova se nakon 19. odigranih kola nalazi na trećoj poziciji sa 35 bodova (dva boda manje od drugoplasirane Steaue i dva boda više od Viitorula na četvrtom mjestu), dok je Voluntari ostao zadnji sa 11.

Rumunski šampionat, 19. kolo:

Sepsi - Botosani 0:1
FCSB - Viitorul Constanta 2:0
Craiova - Voluntari 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.