Posljednjih dana se špekulisalo o Lendrićevom povratku u Premijer ligu, ali sudeći prema trenutnoj situaciji - šanse za to su minimalne, ako i postoje

Ima ponuda iz inostranstva

Lendrićev povratak u BiH je nemoguća misija?

Hrvatski napadač Ivan Lendrić je prošle sedmice završio svoju epizodu u Olimpiji iz Ljubljane u kojoj je proveo samo jednu polusezonu.

Čim se pročulo da je Lendrić ponovo postao slobodan igrač, krenule su i špekulacije da bi se mogao vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, gdje je u dva navrata osvajao titulu najboljeg strijelca.

Spominjali su se Željezničar i Sloboda, ali čini se da su trenutno šanse za povratak u BiH veoma male, ako uopšte i postoje.

"Bilo je nekih, da tako kažem, unutarklupskih problema u Olimpiji i zbog toga je došlo do raskida ugovora. Povratak u Premijer ligu? Teško, gotovo da nema šane da se to dogodi", rekao je za SportSport.ba Lendrićev menadžer Zoran Samardžija, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za Lendrića je interes pokazalo nekoliko klubova van granica BiH, ali ništa još nije dogovoreno. U narednim danika će mnogo toga biti jasnije".

Ovaj 27-godišnji napadač je prije Olimpije nosio dres francuskog Lensa, a bh. javnosti je najviše poznat zbog sjajnih partija u dresu Zrinjskog i Željezničara. Tokom karijere je nastupao i za klubove iz Hrvatske, Belgije, Grčke...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.