Lendrić: Bilo bi nefer da me Željo moli da se vratim
Dvadesetsedmogodišnji hrvatski napadač je jučer sporazumno raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane koji je važio do 2020. godine (Foto: SportSport.ba)

Ponovo se povezuje s povratkom na Grbavicu

Lendrić: Bilo bi nefer da me Željo moli da se vratim · Intervju

Bombastične najave, demanti, špekulacije i tu i tamo poneka istina. Decembar i januar u nogometu, pogotovo u BiH, nudi uobičajene priče. Tako jedna od njih sugerira da bi se na premijerligaške terene mogao vratiti, ni više ni manje, nego Ivan Lendrić.

Lendrić se u našoj zemlji nije baš mnogo zadržao, ali je ostavio neizbrisiv trag, ponajviše zbog svojih sjajnih igara u dresu Željezničara koje su mu donijele i titulu najboljeg strijelca lige. Rušio je protivnike, driblao, tresao stative... Otkako je napustio Grbavicu u gotovo svakom prijelaznom roku se Lendrićevo ime spominje u javnosti, nagađa se o povratku, koji bi, ruku na srce, sada značio mnogo Željezničaru.

Je li moguće da se Lendrić nakon neuspješne epizode u Olimpiji, s kojom je jučer sporazumno raskinuo ugovor, vrati u Željezničar? Provjerili smo iz prve ruke...

Povratak nije isključen

"Željezničar je moj klub, ali teško je sada reći je li realno da se vratim ili ne. S predsjednikom kluba Misimovićem imam vrlo dobar odnos i znam šta mi je činiti ako se budem želio vratiti, ali isto tako u klubu razumiju moju situaciju. Bilo bi nefer da me mole da se vratim, jer bih to teško mogao odbiti, a uz to teško mi mogu ponuditi novac koji me zadovoljava. Mada, ne isključujem ni povratak. Ko zna, možda i Željina ponuda bude najveća koju ću imati", javio se Lendrić za SportSport.ba, pa dodao:

"Ma, nije sve ni u novcu. Dokazao sam da ne gledam sve kroz to, jer sam u Željezničaru nekada imao možda i najmanju plaću, a taj klub mi je pomogao kada niko nije želio. Ti kao igrač možeš bilo gdje igrati u BiH skoro 20 godina i nećeš imati novca, jer to nije sredina u kojoj se zarađuje za život, tako da je, po meni, bolje igrati za manji novac u Željezničaru nego u prosječkom klubu za tri ili četiri puta više. Tu nećeš moći ništa napraviti, dok se, recimo, imaš čemu nadati ako se dokažeš u Željezničaru."

Priznaje kako mu i nije toliko teško palo što se nije naigrao u Olimpiji.

"Jesam li razočaran? Pa, i da i ne. Nije mi drago što se kratko završilo, očito je tako trebalo biti, ali mi je savjest čista jer razlozi neigranja nisu nogometni. Kao igrač sam pokazao ko sam i šta sam, s moje strane nema problema, tako da mi samopouzdanje nije narušeno."

Ako razlozi zbog kojih nije igrao nisu nogometni, onda su...

"A ne... Nije za javnost. Ali, čudna sredina u svakom slučaju."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A o Olimpiji kao klubu ima samo riječi hvale.

"Olimpija je dobar klub, da nije tako sigurno ne bih ni došao, a uz to je finansijski iznad svih u BiH. Bar tri puta. Na čelu kluba je Milan Mandarić, zna se ko je i šta je, a i sama liga mi nije bila nepoznanica jer sam tu igrao ranije. To je liga koja je za napadača odlična, pogotovo ako igra u Olimpiji i Mariboru, jer prosječno takvi timovi imaju 20 do 30 šuteva na gol po utakmici. Ako igraš redovno, a ne zabiješ 15 ili 25 golova, onda ne možeš igrati na ozbiljnijem nivou. Barem ja tako mislim. Pitanje je samo hoćeš li dobiti pravu šansu ili ne", podvukao je na kraju Lendrić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laola
Lemdara, jeli se to vracas da pred vjecnom vatrom i 100 hiljada ljudi, uz one majce Zeljo sampion sto ste vratili proslavite titulu. Samo naprijed doktore
40 23
casimiro
Pare nisu bitne a vec nabijas cijenu,i kazes mozda zeljo najvise ponudi.Kakva tvoja crna ljubav prema Zelji.Sve ok,za lovu se igra,posteno!Ja licno nemam nista protiv da se vratis,samo budi posten i reci ko da vise zrinjski ili Zeljo za njega potpisujem!Lafo ti lud za Zeljom,hahahah...
22 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti