Ove sezone igra u životnoj formi

Skauti nekoliko klubova na Maksimiru, u fokusu - Gojak!

Zagrebački Dinamo u svojim redovima ima nekoliko tržištu atraktivnih nogometaša. Među vrijednijim eksponatima u izlogu Dinama svakako je i novopečeni "A" reprezentativac naše zemlje Amer Gojak, koji ove sezone igra u životnoj formi i potvrđuje zbog čega je vjerovatno najtalentovaniji nogometaš kojeg BiH ima u ovom momentu.

Izrastao je Gojak u velikog igrača. Sa 21 godinom na plećima iza sebe ima puno bitki iz kojih je izlazio kao pobjednik, a sve to je utjecalo da ovaj Sarajlija još očvrsne i izgradi se dodatno kao ličnost. A kada je tako onda i ne iznenađujuću sve učestaliji medijski natpisi o interesovanju brojnih velikana, među kojima je i Sevilla, čiji će čelnici i večeras biti na tribinama Maksimira kako bi se dodatno uvjerili u Gojakove kvalitete.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako će uz Sevillu dolazak na Maksimir potvrdili i skauti Betisa, Borussije iz Dortmunda, Leicestera, Rome, Milana i mnogih drugih klubova, a uz Gojaka pod posebnim lupom će biti i španski internacionalac Dani Olmo, možda i najbolji igrač u Dinamovoj svlačionici.

Gojakova vrijednost prema Transfermarktu se procjenjuje na tri miliona eura. No, zadnji put je revidinirana u septembru ove godine, a od tada je Gojak odradio zapažene partije u Evropskoj ligi i ujedno debitovao za seniorsku reprezentaciju BiH.

Podsjećamo, Gojak večeras sa Dinamom igra meč zadnjeg kola Evropske lige protiv Anderlechta. Plavi su još ranije osigurali prolazak i prvo mjesto za prvo proljeće u Evropi nakon dugih 49 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.