Džeko i društvo pred promjenama

Di Francesco je već bivši: Već se zna ko će biti novi trener Rome?

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju na domaćem terenu protiv Đenove u okviru 16. kola italijanske Serije A.

Vučica se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi u posljednje vrijeme, a na udaru javnosti najviše je trener Eusebio Di Francesco. Italijanski mediji prenose da bi Di Francesco u narednim danima mogao dobiti otkaz, a da mu je posljednji ultimatum utakmica protiv Đenove.

Ukoliko Roma ne dođe do pobjede onda je jasno da će Di Francesco dobiti otkaz, a navodno već se zna i ko će doći umjesto njega. Corriere dello Sport prenosi da je Roma u kontaktu s bivšim trenerom Fiorentine, Paulom Sousom, koji je spreman da uskoči umjesto Di Francesca.

Sousa je nedavno napustio kineski Tianjin Quannjian i trenutno je bez angažmana, a navodno je poručio čelnicima Rome da je spreman potpisati saradnju do kraja sezone. Ukoliko se dokaže na trenerskom mjestu na ljeto će pregovarati oko nastavka saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.