Izabrane najbolje rukometašice proteklog Europskog prvenstva

Zanimljiv izbor

Izabran najbolji tim Europskog prvenstva za rukometašice

Emir Dindić

Nakon završetka Europskog prvenstva za rukometašice, koje je osvojila Francuska, izarabane su i najbolje rukometašice. 

Ana Vjakhireva sjajna Ruskinja izabrana je za najkorisniju rukometašicu. Ona je jednostavno bila brilijantna tokom cijelog Europskog prvenstva na poziciji desnog beka i potpuno zasluženo došla do ove titule. Osim nje u najboljih tim izabrana je  i Maja Mehmedović reprezentativka Crne Gore koja je izabrana za najbolje lijevo krilo prvenstva.

Golman: Amandine Leynaud (Francuska), Lijevo krilo: Majda Mehmedović (Crna Gora), Lijevi bek:  Noemi Hafra (Mađarska), Srednji bek: Stine Bredal Oftedal (Norveška), Desni bek: Alicia Stolle (Njemačka), Desno krilo: Carmen Martin(Španija), Pivotmen:  Crina-Elena Pintea (Rumunija) Odbrambeni: Kelly Dulfer (Holadnija).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.