Real 'ganja' četvrtu titulu klupskog prvaka svijeta po čemu bi izbio na prvo mjesto i to ispred Barcelone.

Madriđani izbacili Kashimu

Real Madrid na krilima Garetha Balea do finala Svjetskog klupskog prvenstva

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u večerašnjem polufinalnom duelu porazili japansku Kashimu sa 3:1. 

Kraljevski klub je osvojio dvije uzastopone titule na ovom turniru pa će ove godine tražiti treću zaredom i četvrtu ukupno.

Današnji susret Real nije odigrao posebno dobro, ali je slavio pobjedu bez većih problema te se plasirao u finale i nastavio put ka odbrani titule.

U prvih 20-ak minuta nismo vidjeli gotovo ništa od prvaka Evrope, ali od sredine prvog dijela Real ipak ubacuje u brzinu više što je krunisano golom u 44. minuiti kada je nakon asistencije Marcela Gareth Bale vrlo lijepo pogodio.

Na samom startu drugog poluvremena Real je napravio dodatni pritisak s ciljem da riješi susret što prije, a to mu je i pošlo za rukom u prvih deset minuta. Bale je postigao u tom periodu još dva gola i to u 53. i 55. minuti za prednost od 3:0.

Do kraja susreta japanska ekipa je došla do počasnog gola i to u 78. minuiti kada je pogodio Doi.

Real će u finalnom susretu igrati protiv Al-Aina koji je jučer nakon boljeg izvođenja penala izbacio River Plate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.