Ove sezone igra odlično

Peh za zvijezdu Borussije: Alcacer pokidao mišić

Borussia Dortmund sinoć je u derbiju 17. kola Bundeslige savladala M'Gladbach sa 2:1, a uz trijumf Milioneri su, barem na neki period, ostali bez Paca Alcacera.

U ovoj sezoni španski napadač pruža fenomenalne partije u dresu Borussije i uz Luku Jovića je vodeći strijelac Bundeslige, međutim u sinoćnjem meču morao je igru napustiti već nakon 34. minute, što je izazvalo veliku zabrinutost na Westfalenu.

"Mislim da je pokidao mišić", izjavio je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Mediji u Njemačkoj pišu kako u Borusiji svejedno mogu odahnuti, jer se povratak na teren očekuje za dvije sedmice, odnosno do 3. januara kada počinju pripreme za drugi dio sezone u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Borussia je prošlog mjeseca otkupila ugovor Alcacera od Barcelone za 23 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.