Oproštajna poruka najboljeg igrača Zrinjskog

Bilbija: Odlazim, ali znam da titula ostaje u Mostaru

Najbolji fudbaler HŠK Zrinjski Nemanja Bilbija dogovorio je transfer u južnokorejski Gangwon FC, koji će uslijediti u januaru.

Bilbija je za Zrinjski nastupao posljednje tri godine i ostavio je neizbrisiv trag u mostarskom klubu, s kojim je osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine. Ukupno je odigrao tačno 100 utakmica, postigao je 44 gola i ubilježio 26 asistencija.

Nemanja Bilbija se danas odlučio još jednom zahvaliti svim ljudima iz kluba, saigračima i navijačima, te im poželjeti sve najbolje u budućnosti. Sve to uz optimističnu poruku: "Znam da titula ostaje u Mostaru".

"Mostar. Tri godine. Moja druga kuća. Da, moram napraviti još jedan korak, otputovati u Južnu Koreju i potpisati ugovor, ali vjerujem da će biti sve u redu. Velika hvala Danku Šulenti i svim ljudima iz kluba, kao i svim igračima i trenerima s kojima sam dijelio svlačionicu. Posebna hvala navijačima. Sve smo dali i sve sam dao da budu sretni ove tri godine. Mislim da sam uspio u tome pa mogu otići punog srca i sretan, ali samo do jednog dana kada ću, vjerujem, opet obući dres ovog kluba. Hvala na svemu i sretno u drugom dijelu. Znam da titula ostaje u Mostaru", poručio je 28-godišnji fudbaler.

Podsjetimo, Zrinjski se za novu titulu bori sa Sarajevom koje na polusezoni ima pet bodova više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.