Mladi Rizvanović iza sebe ima godinu i po staža u seniorskoj konkurenciji, a eventualnim dolaskom na Bilino polje, zenički klub bi riješio pitanje desnog bočnog, gdje osim Livaje nema drugog riješenja

Rizvanović zatvara poziciju desnog beka

Čelik uspostavio kontakt s bivšim igračem visočke Bosne

Dino Kurbegović

Kao što smo već pisali, nogometni klub Bosna iz Visokog u zimskoj pauzi ostao je bez trojice standardnih igrača Čulova, Šere i Rizvanovića.

Čulov je potpisao za Bratstvo, dok su Šero i Rizvanović na meti mnogi klubova. Za usluge 21- godišnjeg desnog beka Harisa Rizvanovića zainteresovan je zenički Čelik, koji želi riješiti problem desne strane, budući da u klubu osim Ivana Livaje nema drugog desnog beka.

Rizvanović je prošao omladinske kategorije Željezničara, igrao za klub s Grbavice u juniorskoj Ligi prvaka, a nakon isteka juniorskog staža potpisao je za visočku Bosnu, gdje je u posljednjih godinu i po standardno igrao. Zanimljivo da je njegov brat Mirza, također nogometaš, koji igra na poziciji desnog beka, a u svojoj karijeri je nastupao za mnoge klubove u BiH i trenutno je član Rudara iz Kaknja.

U ovoj polusezoni mlađi Rizvanović ubilježio je 10 nastupa, a nakon što je završila polusezona, odlučio je da napusti klub, kojem će na proljeće teško biti da izbori opstanak u 1.ligi FBiH. Rukovodstvo Čelika već je uspostavilo kontakt s mladim Rizvanovićem, a u narednom periodu se treba očekivati i realizacija ovog transfera.

Čelik bi tako eventualnim dovođenjem Pecelja i Rizvanovića riješio dvije pozicije u ekipi, te bi mogao razmišljati o drugim pozicijama, gdje su im potrebni igrači.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti