Nijemac se nedavno vratio nakon duge povrede te u posljednjim utakmicama dobija sve veću minutažu.

Upisao svoju 900. pobjedu

Dirk Nowitzki ponovo ispisao stranice NBA historije

Legendarni njemački košarkaš Dirk Nowitzki sinoć se još jednom upisao u NBA historiju.

Dirk je prije nekoliko dana započeo svoju 21. NBA sezonu i na taj način oborio rekord Kobeja Bryanta kao igrač koji je odigrao najviše sezona u dresu jednog kluba.

Nijemac je i sinoć igrao za svoj Dallas u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa. Na parketu je proveo nešto više od 11 minuta te je postigao sedam poena.

Na taj način je učestvovao u još jednoj pobjedi svog tima, a vjerovali ili ne to mu je bio 900. trijumf u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Na taj način se upisao u NBA historiju jer je postao tek šesti košarkaš kojem je to pošlo za rukom.

Nijedan košarkaš iz Evrope nije uspio napraviti uspjeh kao Dirk pa sa pravom možemo reći da je on najbolji Evropljanin svih vremena.

Inače, Dirk je tokom karijere osvojio NBA prsten i to 2011. godine, 13 puta je igrao na All-Star utakmici, po jednom je osvajao MVP nagradu u regularnom dijelu sezone i u finalnoj seriji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.