Dončiću jedan skok falio za triple-double učinak, Dallas pobijedio New Orleans

Odigrano deset NBA mečeva

Dončiću jedan skok falio za triple-double učinak, Dallas pobijedio New Orleans

Čak deset NBA mečeva odigrano je u noći sa srijede na četvrtak u kojima smo gledali sjajnu košarku te vidjeli nekoliko sjajnih individualnih partija.

Jedan od zanimljivijih mečeva bio je onaj u American Airlines Centru gdje su Dallas Mavericksi pobijedili New Orleans Pelicanse sa 122:119 uz novu sjajnu partiju Luke Dončića.

Slovenac je bio najefikasniji u svom timu, a samo jedan skok mu je na kraju falio da dođe do triple-double učinka. Imao je 21 poen, 10 asistencija i devet skokova. Kod Pelicansa je briljirao Anthnoy Davis sa 32 poena i 18 skokova, dok su Holiday i Randle dodali 25, odnosno 23. Treba reći i to da je legendarni Nijemac Dirk Nowitzki na ovom susretu ubacio sedam poena uz po jedan skok i asistenciju.

Zanimljivo je bilo i u Miamiju gdje je gostovao Toronto. Raptorsi su nakon vrlo uzbudljive završnice slavili pobjedu 106:104, a do trijumfa ih je vodio sjajni Kawhi Leonard sa 30 poena uz osam skokova. Kod Miamija najefikasniji je bio Winslow sa 21 poenom.

Vrlo efikasnu utakmicu su odigrali Brooklyn Netsi i Charlotte Hornetsi, a domaća ekipa je na kraju slavila poslije produžetka sa 134:132. Najbolji pojedinac susreta je bio Dinwiddie sa 37 poena i 11 asistencija, dok je kod Charlottea također sjajan bio Walker sa 35 poena. Preko 30 koševa je ubacio i Lamb.

Ostali rezultati:

Detroit - Washington 104:95

Orlando - Phoenix 120:122

Atlanta - Indiana 121:129

Chicago - Minnesota 94:119

Memphis - Cleveland 95:87

San Antonio - Denver 111:103

Los Angeles Clippers - Sacramento 127:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi