U Sloveniju je stigao u januaru 2017. godine

Olimpija i Borac na pragu dogovora

Bivši mladi reprezentativac Italije i član Milana dolazi na posudbu u FK Borac?

Samir Mlaćo

Borac bi ovih dana mogoao dobiti veliko pojačanje za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. 

Borac bi ovih dana mogoao dobiti veliko pojačanje za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Naime, Banjalučani su na pragu dogovora sa nekadašnjim mladim reprezentavcem Italije Kingsleyom Boatengom, trenutno članom slovenske Olimpije.

Boateng je rođen u Gani, prošao je školu slavnog Milana, a nastupao je i za Cataniu, NAC Bredu, te Bari, odakle je došao u Sloveniju u januaru prošle godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Za Olimpiju je ove sezone upisao devet nastupa uz jedan pogodak i dvije asistencije, a za SportSport.ba je potvrđeno iz FK Borac da će Olimpija poslati 24-godišnjeg ofanzivca na posudbu ukoliko za njega ne dobiju inostranu ponudu ove zime.

Za mladu reprezentaciju Italije Boateng je upisao pet nastupa, te bi sigurno bio od velike pomoći Borcu u borbi za povratak u Premijer ligu BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.