Cilj posjete u koju je uključeno 25 volontera je pomoć sirijskim izbjeglicama u najvećem turskom gradu.

Cilj posjete pomoć sirijskim izbjeglicama

U društvu Vincenta Tana, Sabrina Buljubašić u posjeti sirijskim izbjeglicama

Samir Mlaćo

Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić zajedno sa većinskim vlasnikom  kluba, Vincentom Tanom i vlasnikom kompanije Top Glove Lim Wee Chaiem trenutno je u trodnevnoj posjeti Istanbulu. Cilj posjete u koju je uključeno 25 volontera je pomoć sirijskim izbjeglicama u najvećem turskom gradu. 

Delegacija je posjetila kliniku koja pruža besplatno liječenje za sve Sirijce, a donirana su i
Delegacija se u Istanbulu takodjer srela i sa predsjednikom Turske, Recepom Tayyipom Erdoğanom.novčana sredstva koja bi trebala olakšati rad u narednom periodu. Usluge nove Tzu Chi klinike u Istanbulu koristi veliki broj izbjeglica kojima je, zbog jezičkih barijera, otežana komunikacija, a na kraju i liječenje u drugim klinikama.

Procjenjuje se da je u ovom trenutku na prostoru Turske više od 2.7 miliona sirijskih izbjeglica.

“Decembar je mjesec praznika i veselja koji provodimo sa najdražima, ali i mjesec u kojem smo zahvalni na svemu što imamo. Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurnima, gdje smo zaštićeni od svega. Često zaboravljamo biti sretni i zahvalni upravo na tome, a toga se sjetimo tek kada ga izgubimo. Sretna sam da imam priliku u ime našeg kluba pokloniti pažnju onima koji su svoje domove izgubili i biti dijelom ove akcije. FK Sarajevo redovno učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama u BiH i na taj osjećaj pripadnosti jednoj velikoj porodici koja je solidarna i humana je nešto na šta smo posebno ponosni”, izjavila je generalna direktorica Buljubašić.

Delegacija FK Sarajevo se u Istanbulu takodjer srela i sa predsjednikom Turske, Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.