Odbacio glasine o odlasku u Željezničar

Šerbo: Potrebna su nam pojačanja, ali i na tržištu je malo "pravih" igrača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je na Bilinom polju održana prozivka nogometaša NK Čelik, na kojoj se nisu pojavili neki od igrača, dok su pojedinci opravdano kasnili. Na prozivci je bilo i dosta novih nogometaša, koji su došli na probu, a do polaska u Antaliju naredne sedmice biće poznato, hoće li neko od njih biti u avionu za Tursku.

Pomoćnik Adnana Örneka, Bakir Šerbo danas je pred medijima referisao, odnosno kazao nešto više o početku priprema, igračkom kadru, odlascima i dolascima, a osvrnuo se i na svoj eventualni odlazak iz kluba.

"Početak priprema planiran je za današnji dan, prvi dio priprema radimo u Zenici, odnosno do 15. januara, iako nam vremenski uvjeti ne idu u prilog radi zaleđenih i ne očišćenih terena. Kao što sam rekao 15. januara idemo u Antaliju, gdje ostajemo do 2. februara, a onda slijedi povratak u Zenicu na završni dio priprema. Ako ne budu adekvatni uslovi, sedam do deset dana morat ćemo provesti ponovo van Zenice. Kada je u pitanju igrački kadar, standardni igrači nosit će dres Čelika i na proljeće. Igrači koji nisu bili standardni ili nisu nikako igrali, s njima će se pokušati raskinuti ugovor ili će se pokušati s opcijom posudbe. O imenima ne bih govorio dok ne dođe trener Adnan Örnek" ističe Šerbo.

Osvrnuo se i na eventualna pojačanja, koja će "doći" na Bilino polje

"Planirao je da se dovede četiri-pet kvalitetnih igrača, znači igrača koji će odmah moći uskočiti i igrati, a ne sjediti na klupi. O imenima ne bih govorio, koji će to igrači biti, zavisi i od naših finansijskih mogućnosti, iako na tržištu nema toliko kvalitetnih igrača, koji bi se sada mogli dovesti. Vidjet ćemo u narednom periodu ko će od igrača stići na Bilino polje, vjerovatno bi do odlaska u Tursku trebalo doći njih par u Zenicu", kaže trener Zeničana.

Na prozivci su se pojavili i novi igrači koji će biti na probi

"To su Vardo i Mehić iz Viteza, dvojica kadeta Karalić i Mahmić, Baban iz Kiseljaka, Bektić iz Olimpica, Nezić iz Famosa, Rizvanović iz Bosne, te Koreanac Choi, koji se nama priključio pred kraja jesenjeg dijela ,trenirao je s nama, zadovoljio, ali ostat će još na probnom radu da budemo sigurni jel to baš igrač za Čelik", ističe Šerbo.

Spominjao se i odlazak Bakira Šerbe za pomoćnika u Željezničar, kako je trenersku palicu preuzeo Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ono što mogu kazati jeste da ja imam ugovor s Čelikom i da ovdje sigurno ostajem do ljeta, to je moj komentar", kazao je Šerbo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.