Ornek: Potrebna su nam pojačanja u svim linijama, Moussa neće ostati u NK Čelik
Trener Zeničana ističe da su mu potrebni igrači u svim linijama, kako bi ojačao tim pred nastavak sezone u kojoj žele biti bolji i popraviti svoj plasman na tabeli

Strateg Čelika za SportSport.ba

Ornek: Potrebna su nam pojačanja u svim linijama, Moussa neće ostati u NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prema najavama trebali bi naredne sedmice krenuti s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. 

Kako u klubu nemaju nikakve informacije, kontaktirali smo šefa struke Adnana Örneka, koji je potvrdio naše navode. Ovaj stručnjak iz Turske proteklih dana boravio je u Torinu, gdje je pratio jednu od utakmica Juventusa, a za SportSport.ba strateg Zeničana je govorio nešto više o predstojećim pripremama, pojačanjima, odlascima igrača, te očekivanjima u nastavku sezone.

„Trenutno se nalazim u Austriji, a sutra putujem za Njemačku. Prema ranijem dogovoru s pripremama bismo trebali startati 7. januara, eventualno dan ili dva kasnije, ali tako je planirano. U Zenici bismo trebali da ostanemo do 17. januara kada je planiran odlazak u Antaliju, gdje bismo trebali da ostanemo 15 dana i odigramo ukupno šest pripremnih utakmica“, ističe Örnek.

U igračkom kadru će biti dosta izmjena, a planirano je da klub angažuje pet-šest novih igrača.

„Trebaju mi igrači u svim linijama, vjerovatno će doći golman iz Finske o kojem je već pisano, on je mlad i perspektivan čuvar mreže, zalog za budućnost sigurno. Potreban nam je jedan dobar stoper, oba beka, jedan vezni, krilni, te napadač. Sigurno da će biti i odlazaka, ali ne bih o tome dok ne dođem u Zenicu“, kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Polovično je zadovoljan igrama dvojice Senegalaca, koji su igrali u prvom dijelu sezone.

„Zadovoljan sam kako je igrao Faustin Senghor, on će ostati vjerovatno i drugi dio sezone. Kada je u pitanju Moussa Marone, nisam zadovoljan njegovim partijama i ne vjerujem da će on ostati u Čeliku. Biće tu novih igrača, još je rano govoriti, trebamo krenuti s pripremama, odnosno prozivkom, pa ćemo dalje rješavati stvari odnosno igrački kadar. Nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone biti bolji, te da ćemo popraviti svoj plasman“, kazao je za SportSport.ba Adnan Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
Örnek će ako Bog da Čelik da odvede u ligu Federacije jer černobilci na zaslužuju PLBiH. zeničani i onako mrze sve što je van zenice pa neka igraju ZDK kantonalnu ligu. evo gdje je onaj što mrzi sve van zenice dabogda ispali nikad se ne vratili
76 35
Scarface
Koji si ti pacenik svaki komentar ti je cernobil i federalna liga, a zivis u gradu koji je zagadjeniji od Pekinga.. P.S. Sledeci put kad vam bude trebalo krvi zovite Lesinare pa neka vam oni daju..
25 46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi