MLB vijesti

Hicks prodaje Rangerse

Tom Hicks, vlasnik grupacije Hicks Sports Group, nalazi se pred prodajom jednog od ponosa savezne države Texas. MLB klub Texas Rangersi su pred prodajom, a novi vlasnik bi trebao biti Chuck Greenberg iz Pittsburgha.

Iako još uvijek nije poznato koliko će biti cijena prodaje Rangersa u američkim medijima se spominje cifra oko 570 miiona dolara. U cijenu će biti uračunat klub, Rangers Ballpark, stadion Dallas Cowboysa, te okolna površina oko Ballparka.

Vremenski period koji treba da prođe dok novi vlasnik preuzme klub je 30 dana, a prodaju moraju potvrditi i 75 posto vlasnika ostalih klubova u ligi. Hicks je Rangerse kupio 1996. godine za 25o miliona dolara od grupe vlasnika u kojoj je bio i bivši američki predsjednik George W. Bush.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.