Pepova mašinerija postavlja rekorde

Građani su ove sezone već postigli nevjerovatan broj golova, a tek je januar...

Manchester City je večeras pregazio Burton u utakmici polufinala engleskog Liga kupa. Građani su slavili sa čak 9:0 i tako nastavili sa nevjerovatno efikasnim partijama, pošto su FA Kupu upisali pobjedu nad Roterhamom od 7:0.

Večeras je Gabriel Jesus postigao četiri gola, dok su se u strijelce upisali i Oleksandr Zinchenko, Phil Foden, Kyle Walker, Kevin De Bruyne i Riyad Mahrez. Njih šestorica su tako pomogla Cityju da već dođe do cifre od 96 golova ove sezone.

Pomenuta brojka djeluje zaista nevjerovatno uzme li se u obzir da je tek januar.

Poređenja radi, Tottenham je ove sezone postigao 70 golova, Messijeva Barcelona 71 gol, a PSG koji u svojim redovima ima Neymara, Cavanija i Mbappea 77 golova.

Fudbaleri Cityja će šansu za nove golove imati već u ponedjeljak kada nastavljaju takmičenje u Premier ligi duelom protiv Wolverhamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.