Pobjeda od 9:0: Manchester City rastavio Burton na proste faktore!

Već se zna ko ide u finale

Pobjeda od 9:0: Manchester City rastavio Burton na proste faktore!

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na Etihadu deklasirali Burton s 9:0 u prvom meču polufinala engleskog Liga kupa.

Građani su odlično otvorili večerašnju utakmicu i poveli već u petoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao De Bruyne. Da se engleski niželigaš neće najbolje provesti vidjelo se odmah na početku, ali sigurno nisu ni sanjali da će primiti čak devet golova.

Do kraja prvog poluvremena City je postigao još tri gola. Prvo je na scenu stupio Gabriel Jesus koji je s dva gola povisio na 3:0, dok je u 37. minuti spektakularan gol za 4:0 postigao mladi Zinchenko.

Rapsodija se nastavila i u nastavku, a domaći su još četiri puta zatresli mrežu Burtona. Sjajan meč je igrao Gabriel Jesus koji je u 57. minuti pogodio za 5:0 svojim trećim golom, a samo pet minuta kasnije na 6:0 povisio je Foden.

Briljantan meč Gabriel Jesus je zaokružio u 65. minuti kada je svojim četvrtim golom pogodio za 7:0. Na osmi gol čekali smo samo pet minuta, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Kyle Walker.

No, tu nije bio kraj šou igrača Manchester Cityja. U samom finišu utakmice City je došao i do devetog gola, a konačnih 9:0 postavio je Mahrez. Već sada je jasno da je City prvi finalist ovogodišnjeg izdanja engleskog Liga kupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rinaka
Nezz stati šupci..
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi