Šest golova Larsa Christiansena

Evropski prvaci bez prava na kiks

Rusija preslaba za Dansku

M. Maksimović

Aktuelni evropski prvaci su se vratili starim navikama. Danska je porazom od Islanda u prvom dijelu takmičenja potrošila svoj kredit, pa je u nastavak ušla sa jasnim ciljem, tri pobjede do polufinala.
Na prvoj stepenici, na kraju Rusija nije pravi protivnik, pa je završilo 34:28.

Rezultatska klackalica na terenu je potrajala sve do posljednjih šest minuta prvog dijela. Tih posljednjih šest minuta Danci su dobili 6:3, pa su sa 12:10 otišli na 18:13. Rusi su hvatali priključak nekih desetak minuta u drugom poluvremenu, stigli su na -1, ali su tu stali. Za sedam minuta Danska je velikom serijom 7:2 za 29:23 riješila pitanje pobjednika u ovom susretu, nekih 12 minuta prije kraja.

Lars Christiansen i Michael Knudsen su zabili po šest komada, raspoložen je na golu bio Niklas Landin sa 20 odbrana. Wilbek je koristio usluge 14-torice igrača, od kojih su Spellerberg i Sondergaard imali 100 % realizaciju. Prvi 3/3, drugi 4/4. Rusi u ovom susretu nisu imali golmane na nivou, zajedno 14 odbrana, Grams osam, Kostygov šest, dok je prvi strijelac bio očekivano Igropilo sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.