Husref Musemić posmatra rad svojih igrača: Dobra atmosfera na treningu

FK Sarajevo na pripremama u Ljubuškom

Musemić: Ovako će nam biti na startu polusezone

Malo je bolja atmosfera danas vladala na terenu stadiona Babovac u Ljubuškom.

Nije ni prije bila loša, ali bi jučerašnja kiša obeshrabrila i najposvećenije entuzijaste. Danas kiše nije bilo pa je Sarajevo odradilo trening kojeg je bilo ljepše posmatrati, a igrači su bili vedrijeg duha. Nakon razgibavanja i istrčavanja, odradili su šuterski trening, a na kraju su dvije ekipe odmjerile snagu jedna protiv druge.

Atmosferu je podizao i Husref Musemić šalama na račun onih koji su duže ostajali u ševi, a raspitivao se i za stanje terena u Međugorju. Prvo je snijeg, a potom kiša doprinio da onaj u Ljubuškom bude nakvašen.

"Teško u BiH da ima puno boljih terena koji mogu biti besprijekorni nekoliko dana ako se trenira na njima. U Antaliji su s drenažom pa nema te kiše koja ih može pokvariti. Na nama je da treniramo, a ovako kako je sada bit će i na početku proljetne sezone, možda još i gore", kazao je trener Sarajeva koji nije mogao dati podrobniji sud o novajlijama na probi - Jahiću iz Amerike i Crepaldiju iz Brazila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni su tu kratko, besmisleno je da o njima u ovom trenutku pričamo i o njihovim kvalitetama. Sada više radimo na fizičkoj pripremljenosti, potrebno je da oni odigraju nekoliko utakmica pa da možemo donijeti objektivni sud. Međutim neću ja jedini odlučivati o njihovom ostanku, već čitav stručni štab sa koordinatorom sportskog segmenta Emirom Hadžićem", dodao je Musemić.

Inače Hadžić se danas pridružio ekspediciji i ostat će s timom do kraja ovoga dijela. Igrači Sarajeva u Ljubuškom će boraviti do 24. januara, a prije povratka u Sarajevo odigrat će pripremni meč protiv Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.