Zeničani su odigrali dvije utakmice u Turskoj, a imaju još dvije zakazane u narednim danima. Očekuje se dolazak još nekoliko igrača. čime bi lista pojačanja bila zaključena

Salčinović strijelac gola za Zeničane

Čelik u Antaliji poražen od ruskog drugoligaša

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu utakmicu na pripremama u Turskoj. Današnji protivnik Zeničanima bio je ruski drugoligaš SKA Khabarovsk koji je na kraju slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Nakon poraza od Hanse Rostock, danas su Zeničani zaigrali u mnogo jačem sastavu. Ruska ekipa prva je došla u vodstvo i to nakon prekida, odnosno jednog kornera poveli su 1:0. Čelik se veoma brzo vratio te je nakon lijepe akcije po desnoj strani kapiten Fenan Salčinović udarcem s 10-ak metara matirao gostujućeg golmana za poravnanje 1:1. Do kraja prvog dijela Rusi su postigli još jedan gol za 2:1 i to iz jedanaesterca. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu bilo je dosta izmjena, oba trenera dala su šansu i ostalim igračima, ali promjene rezultata, uprkos nekoliko šansi s obje strane nije bilo. Utakmica je završena pobjedom ruskog drugoligaša 2:1.

Za Čelik su danas nastupili: Volotinen, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Arthur, Grahovac, Salčinović, Okić, Dedić i Jurina. Još su igrali: Karajbić, Rizvanović, Baban, Vardo, Simeunović, Žuna, Marković, Blažević, Dilaver i Mahmić. Današnju utakmicu zbog sitnih povreda i umora propustili su Koreanac Choi, te Jamak.

Šef struke Adnan Örnek, nakon smrtnog slučaja u porodici, trebao bi se večeras priključiti ekipi. Zanimljivo da danas u postavi Čelika nije bilo Nigerijca Gabrijela, koji je postigao gol protiv Hanse. On je naime otišao u makedonski Sckhupi u kojem vlasništvo ima prvi čovjek crno-crveni Aydin Olgun.

Čeliku će se u narednim danima priključiti i ofanzivac Sanjin Lelić, koji će do kraja sezone iz FK Sarajevo biti na posudbi na Bilinom polju. Ono što sigurno Zeničanima fali u ovom trenutku jesu pozicije stopera, lijevog beka, zadnjeg veznog, ali i još jednog napadača, tako da se u narednom periodu očekuje dolazak još par igrača, čime bi lista pojačanja bila zaključena.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.