Omladinske kategorije NK Čelik cijele pripreme obavljaju u Zenici
Omladinske kategorije Zeničana su skoro prepuštene same sebi, a to se svakako godinama odražava na rad, ali i rezultate koje postižu u omladinskim kategorijama u Premijer ligi BiH

Bez odlaska u Makarsku

Omladinske kategorije NK Čelik cijele pripreme obavljaju u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Omladinske kategorije NK Čelik nikada nisu bili lošije, kada je u pitanju plasman u Premijer omladinskoj ligi. Pioniri se nalaze na osmom mjestu, kadeti su pretposljednji 11, dok su juniori posljednji na 12. mjestu bez bodova. 

Treba istaći da su sve kategorije kažnjene s oduzimanjem po tri boda, jer jednom nisu otputovale na gostovanje u Mostar, zbog toga što klub nije obezbjedio autobus.

Omladinske kategorije kluba su potpuno zanemarene od strane kluba, a činjenica da su jedan od rijetkih klubova, čiji omladinci ove zime neće ići nigdje na pripreme van Zenice dovoljno govori, koliko zaista ljude iz rukovodstva Čelika zanimaju vlastiti omladinci.

Budući da pioniri i kadeti ne mogu ispasti iz Premijer lige, od naredne sezone juniori Čelika vjerovatno neće igrati u najjačem rangu takmičenja, budući da su posljednji na tabeli bez osvojenog boda i teško da mogu u drugom dijelu sustići Velež, koji se nalazi koji ima 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina pozitivna stvar kada su u pitanju omladinci Čelika, jeste da su se dvojica kadeta Azur Mahmić i Emir Karalić priključila seniorskoj ekipi, te se nalaze na pripremama u Antaliji, što će za njih biti jedan dodatni poticaj za dalji rad.

Do početka sezone u Premijer omladinskoj ligi za pionire, kadete i juniore, omladinci Čelika pripremaju se na zaleđenim terenima na Kamberovića polju, te unutar Atletskog stadiona, gdje pretežno rade vježbe snage i zagrijavanje. Treba istaći da pionire od odlaska Omera Kopića u Njemačku vodi Pavle Skočibušić, za kadete je zadužen Senad Brkić, dok je u juniorima trener Oliver Vujica. Koordinator omladinskih selekcija je Nizah Hukić, koji je nedavno preuzeo ovu funkciju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti