(Foto: EPA) Drugog finalistu ćemo saznati nakon što svoj revanš meč odigraju Tottenham i Chelsea

Engleski Liga kup, polufinale

Aguero pogodio za ukupnih 10:0, City sutra saznaje protivnika u finalu

Nakon što je u prvom polufinalnom meču Liga kupa na Etihadu Manchester City "razmontirao" ekipu Burtona sa 9:0, večeras je u revanšu dovršio posao sa laganih 0:1.

Na taj način su Građani sa ukupnih 10:0 izbacili Burton, a protivnika u finalu Liga kupa će saznati nakon što sutra uzvratni meč odigraju Tottenham i Chelsea (Pijetlovi su u prvom meču slavili sa 1:0).

Pep Guardiola je večeras od prve minute dao priliku velikom broju "omladinaca" i igrača koji inače nemaju zapaženu minutažu, dok su se od glavnih zvijezda na terenu od početka našli De Bruyne, Delph, Mahrez i Aguero.

Upravo su Mahrez i Aguero kombinovali za jedini gol na utakmici. Igrala se 26. minuta susreta kada je Alžirac proigrao Aguera koji je rutinski matirao golmana domaćih za 0:1.

Ostatak utakmice je protekao u dosta sporom ritmu, a Burton je 20-ak minuta prije kraja imao priliku stići do gola, ali je Murić odbranio pokušaj Boycea, dok je koji trenutak kasnije pokušaj Millera izblokiran. Do kraja je ostalo 0:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.